top of page

Córdoba ligt aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena. Het is de warmste stad van Europa, de temperatuur stijgt elk jaar weer maandenlang onafgebroken boven de 35 graden.

 

Vandaag de dag is Córdoba één van de grootste steden van Spanje, maar Córdoba was ooit één van de belangrijkste steden ter wereld. In de 10e eeuw was het de op één na grootste stad ter wereld, met een voor toen ongekend hoog inwonertal van 500.000. Córdoba was de hoofdstad van het middeleeuwse Kalifaat van Córdoba. Uit die glorietijd zijn talrijke monumenten overgebleven, waarvan de Mezquita het beroemdste voorbeeld is. Sinds 1984 staat het historisch centrum van de stad in zijn geheel dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Belangrijkste bezienswaardigheden: Mezquita, dit is een enorme moskee met als middelpunt een kathedraal, de Judería (de vroegere Joodse wijk) en de oude synagoge, één van de drie overgebleven Spaanse synagogen, de Romeinse brug over de Guadalquivir, het 'Alcazar de los Reyes Católicos' (de Burcht van de Katholieke Koningen), een 15e-eeuws slot met prachtige tuinen.

 

Córdoba ligt op ongeveer 165 km van de finca.

bottom of page