top of page

De Garganta del Chorro is een diepe kloof die wordt omringd door honderden meters steile rotswanden. Hier bevindt zich ook de beroemde Caminito del Rey, (het Koningspad) één van de gevaarlijkste wandelpaden ter wereld. Alleen al bij de aanblik van het drie kilometer lange wandelpad dat deels tegen de hellingen is gespijkerd, krijg je hoogtevrees.

 

De voormalige Caminito del Rey werd echter in 1905 gesloten omdat er teveel ongelukken gebeurden. Wat sommige waaghalzen en bergbeklimmers er overigens niet van weerhoudt het pad te gebruiken.

 

In 2006 heeft de Junta de Andalucia een paar miljoen beschikbaar gesteld voor de restauratie van het pad. Tickets moeten vooraf besteld worden en kosten 10 euro.

 

Voor de bezoeker die niet van klimmen maar wel van wandelen houdt is er genoeg te zien in en rond de kloof. De omgeving is wonderschoon. Bij de omringende stuwmeren kun je picknicken langs de oever, een bootje huren of lunchen bij een van de restaurants en genieten van de ambiance en het uitzicht.


Nu je toch in de buurt bent kun je ook de ruïnes bezoeken van de oude Moorse vestingstad Bobastro, en de rotsschilderingen in Ardales en het Arabische fort in Alora zijn ook de moeite waard.

 

El Chorro ligt aan de treinverbinding van Málaga naar Bobadilla en bij het leuke gelijknamige stationnetje van El Chorro is een klein terras. 

 

El Chorro ligt op ongeveer 60 km van de finca.

bottom of page