top of page

Granada is een stad in Andalusië, en ligt op 738 meter hoogte boven zeeniveau, aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Eeuwen geleden was het de hoofdstad van de Taifa van Granada en het Rijk van Granada.

 

In Granada bevindt zich het Alhambra, een gigantisch historisch paleis vol overblijfselen van zowel de Moorse als katholieke cultuur, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hetzelfde geldt voor het Albaicín, de oude Arabische wijk en de Generalife, het zomerpaleis en landhuis van de Nasrid sultans van Granada. De wijk Albaicín en de Sacromonte zijn bekend om de (zigeuner)flamenco

 

De kathedraal van Granada met de grafkapel van het katholieke koningspaar (Ferdinand II van Aragon en Isabella van Castilië) behoort tot de grootste kerkgebouwen in Spanje. De culturele rijkdom van de stad, met invloeden van de Moren, Joden en katholieken maakt van Granada een van de belangrijkste culturele centra van Spanje. De “Universidad de Granada”, opgericht in 1531, is een van de meest prestigieuze van het land, en heeft onder andere gezorgd voor het imago van Granada als wilde nachtlevenstad. 

 

Granada ligt op ongeveer 135 km van de finca.

bottom of page