top of page

Hoewel het qua faam een beetje in de schaduw ligt van zijn meer bekende collega's Sevilla, Granada en Cordoba, blijft Málaga een niet te onderschatten parel aan de Costa Del Sol.

 

Met zijn aangename centrum, prachtige haven en mooie strand is het zeker een bezoekje waard.

 

Málaga is tevens de geboortestad van Spanje's beroemdste schilder, Pablo Picasso.

 

Het centrum van Málaga ligt op een 20-tal kilometer van de finca.

Elke zondag is er een grote, maar gezellige markt aan de feriapaleizen.

Klimaat

Málaga heeft net als de andere plaatsen aan de Costa del Sol een mediterraan klimaat, waarbij het 's zomers warm en droog is en in de winter zeer mild en wat natter is. De streek heet niet voor niets Costa Del Sol, dus je zal in Málaga slechts bij uitzondering slecht weer aantreffen. Hier heb je een gemiddelde van maar liefst 320 zonnige dagen per jaar. Toch zorgt een microklimaat dat de stad meestal gespaard blijft van extreme hitte naar Spaanse normen. Zelfs in de winter regent het zelden en ligt de temperatuur gemiddeld nog tussen de 15 en 19 graden. De omringende bergen houden de koude winden tegen.

Alcazaba

Het Alcazaba is een voormalig Moors fort dat tegen een helling ligt. Het werd gebouwd tijdens de Hammudidendynastie en is het best bewaarde Alcazaba in Spanje.

 

Openingsuren: Di-Zo: 9u-20u (zomer), 9u-18u (winter), Ma: gesloten, gesloten: 01/01, 28/02 en 25/02

 

Inkomprijzen: Normaal: 2,20 euro, Alcazaba+Gibralfaro: 3,50 euro,

                     Inwoners Málaga, 6-16 jaar, studenten: 0,60 euro, Gratis op zondag na 14u

Kasteel op de heuvel Gibralfaro

Het kasteel Gibralfaro ligt naast het Alcazaba op de gelijknamige Gibralfaro berg (Vuurtorenberg).

 

Openingsuren: Di-Zo: 9u-20u (zomer), 9u-18u (winter), Ma: gesloten, gesloten: 01/01, 28/02 en 25/02

 

Inkomprijzen: Normaal: 2,20 euro, Alcazaba+Gibralfaro: 3,50 euro,

                     Inwoners Málaga, 6-16 jaar, studenten: 0,60 euro, Gratis op zondag na 14u

Kathedraal

De kathedraal is één van de meest in het oog springende bezienswaardigheden in Málaga. Vanuit vrijwel alle richtingen zie je de toren van de kathedraal boven de stad uitkomen.

 

Openingsuren: Ma-Vr: 10-18u, Za: 10-17u, gesloten op zon- en feestdagen

 

Inkomprijzen: Volwassenen: 5 euro, Groepen: 3 euro/pp, Kinderen: 0,60 euro, Scholen, instellingen en de lokale bevolking: gratis

De haven

De nieuwe haven van Málaga, "Muelle 1" of "Muelle Uno" is de nieuwe promenade met winkels, cafes en restaurants, recreatie voor kinderen en een prachtige tuin met palmbomen.Het winkelcentrum is aan de zijkant van de Paseo de la Farola. U vindt er zo'n 60 winkels, met een gevarieerd aanbod van mode, accessoires, schoenen, beauty artikelen, bloemen, meubels, decoratie en voedsel. Naast winkelen wordt Muelle Uno, door zowel de Malagueños als de toerist, gebruikt om gezellig te wandelen. Langs de promenade staan diverse bankjes vanwaar het genieten is van het uitzicht op de haven, de zeiljachten en de passerende mensen.

Botanische tuin (Jardin de la Concepcion)

La Concepción is de 150 jaar oude botanische tuin ten noorden van Málaga opgericht in 1857 door de Markies van Casa Loring en zijn vrouw.

 

Openingsuren: 9u30-16u30 (zomer tot 19u30), gesloten: maandagen, 01/01 en 25/12. Je mag in de tuinen blijven tot 1,5u na sluitingstijd

 

Inkomprijzen: Volwassenen: 5,20 euro, -16, gepensioneerden, studenten, ...: 3,10 euro

Arena voor stierengevechten

De stierenarena van Málaga, de Plaza de Toros, is ontworpen door de architect Joaquín Rucoba en is gebouwd in 1874. Twee jaar later was de bouw voor ongeveer 14.000 toeschouwers voltooid. Het heeft de naam La Malagueta gekregen, omdat het in de wijk Malagueta ligt en vlakbij het strand van Malagueta is.

 

Openingsuren: Ma-Vr: 10-13u en 17-20u

 

Inkomprijzen: stierengevechten: 10 tot 100 euro, museum: 1,80 euro

Strand(en) van Malaga

Op het strand in Málaga kun je even lekker bijkomen van alle bezienswaardigheden in de stad. De stranden zijn schoon, hebben voldoende voorzieningen en zijn vaak op loop- of fietsafstand van het centrum.

De kustlijn wordt onderbroken door de haven van Málaga. Zowel ten oosten als ten westen van het havengebied zijn er mooie stukken strand te vinden. De oostkant is populair bij de buitenlandse bezoekers van Málaga. Waarschijnlijk door de goede bereikbaarheid. De stranden aan de westkant worden minder door toeristen bezocht, maar de lokale bevolking geniet hier graag van zon en zee.

 

Picasso museum

De grote werken van Picasso zijn hier niet te vinden, desondanks is de collectie in Málaga erg bijzonder te noemen. Er zijn hier schilderijen te zien die nooit eerder in een ander museum getoond zijn. Het Picasso museum hoort zeker thuis in het rijtje van bezienswaardigheden in Málaga.

 

Tarieven en openingsuren: zie website

 

Carmen Thyssen museum

Het Carmen Thyssen museum in Málaga is geopend sinds 2011. Een jong museum dat een prachtige collectie aan oude werken laat zien. Het museum is gehuisvest vlak achter het centrale Plaza de la Constitución.

 

Tarieven en openingsuren: zie website

 

Museum voor hedendaagse kunst

Het initiatief voor dit centrum komt van de gemeente Málaga. In 2003 is het museum geopend met als doel de beeldende kunst uit de 20e en 21e eeuw te promoten. Behalve exposities zijn er ook regelmatig educatieve activiteiten voor de jeugd. Jonge mensen komen op deze manier vroeg in aanraking met kunst.

 

Openingsuren: winter: Di-Zo: 10-20u, zomer: 10-14u en 17-21u, gesloten: maandagen, 01/01 en 25/12

Gratis toegang.

bottom of page