top of page

Marbella is één van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol, tussen Málaga en Gibraltar in, en gelegen aan de voet van de Sierra Blanca. Het bezit meer dan tien golfterreinen, en Puerto Banús is de meest prestigieuze plezierhaven van de Middellandse Zee. Voor mensen die van watersport, golf, en andere sporten houden, zijn er goede faciliteiten in Marbella.

 

Nu is Marbella vooral bekend door de jet set en corruptieschandalen. Maar ooit was Marbella een rustiek kustplaatsje. Met de komst van het toerisme in de 20e eeuw werd Marbella een oord voor de rijken en beroemdheden en is na Málaga de grootste stad van de provincie. De weg van het centrum naar de luxe jachthaven Puerto Banús wordt de Gouden Mijl genoemd vanwege de vele luxueuze huizen.

 

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: de historische binnenstad met Plaza de los Naranjos, de kerk Ermita de Santiago en de Moorse vestingmuren, de beelden van Dalí, aan de Avenida del Mar tussen het Almeda park en de boulevard, het Bonsai museum.

 

Marbella ligt op ongeveer 50 km van de finca.

bottom of page