top of page

Een van de mooiste voorbeelden van de typische Andalusische witte dorpen is Mijas.

Mijas heeft nog veel van haar oude charme, met de vele kleine witte huisjes die tegen de heuvel aan geplakt lijken. Het is een web van smalle straatjes, compleet met terrassen vol met geraniums, rode daken en poorten. Mijas is er in geslaagd om een aantal van haar schilderachtige tradities te behouden. Een van de meest ongewone hiervan zijn de ezel-taxi's, die u in lijn opgesteld ziet op het centrale plein.

 

Mijas ligt hoog boven Fuengirola en Mijas Costa tegen de berg, met een spectaculair uitzicht over de kust en de omliggende zwaar beboste bergen. Omdat Mijas dicht bij de Costa del Sol ligt, komen er in het hoogseizoen veel toeristen vanaf de kust die eens wat anders willen dan een dagje strand. Andersom bent u bij een verblijf in Mijas natuurlijk ook snel aan het strand! Het dorp telt vijf stadskernen: Mijas Pueblo in de bergen, Las Lagunas in Mijas Costa, de kustplaatsen La Cala, Riviera en Calahonda aan de 12 kilometer lange kustlijn van de gemeente.

 

Mijas is een van de weinige Spaanse dorpen met een ovalen ring voor het stierenvechten. Andere bezienswaardigheden in Mijas zijn een aantal interessante kerken en andere monumenten die inzicht geven in het verleden: Romeins, Moors en Spaans. Een van de meest interessante gebouwen in Mijas is de hermitage van El Puerto die u vanaf zowat ieder punt kunt zien!

 

Hoe hoger u komt in het gezellige dorp, hoe rustiger het wordt, en hoe goedkoper de cafés, restaurants en bars. Let ook op de mineraalwater bron bij de ingang van het dorp. Er is een bloeiende kunst en kunstnijverheid beweging in Mijas, in het bijzonder keramiek, linnen en rieten spulletjes, en ook het lokaal gemaakte brood en de honing zijn zeker het proberen waard.

 

Mijas ligt op 30 km van de finca.

bottom of page