top of page
Profielfoto.jpg
De bewoners

Wij zijn Sheila, Wim en Luka, afkomstig uit Teralfene (Affligem) in België. Na de vele verre reizen, beslisten we om onze buitenlandse droom voorgoed na te jagen. Na een korte, maar intense huizenjacht in Zuid-Spanje vonden we Finca de los Sueños nabij Malaga, waar we onze gasten met plezier verwelkomen.

De Finca

De finca bestaat uit een hoofdhuis en twee kleinere appartementen, in één daarvan wonen wij.

 

Aan beide kanten van de finca bevindt er zich een ruim terras, deels overdekt. Aan de voorkant is er ook een klein zwembad (+/- 14m²) en een kleine buitenkeuken. Het terras aan de achterkant biedt een mooi uitzicht, o.a. op de haven van Málaga en de (besneeuwde) toppen van de Sierra Nevada.

 

Momenteel zijn er twee parkeerplaatsen beschikbaar op het eigendom en een 4-tal net ernaast op de openbare weg.

 

Wifi is beschikbaar in de finca.

 

Hoofdhuis

Het hoofdhuis heeft een ruime living en keuken, twee slaapkamers en twee badkamers. De eerste slaapkamer beschikt over een ensuite badkamer, met een dubbele douche, en een inloopdressing, en heeft een directe toegang tot het terras aan de achterkant. De tweede slaapkamer is iets kleiner en de badkamer, met een ligbad bevindt zich net ernaast. Deze heeft directe toegang tot het terras aan de voorzijde (met het zwembad).

 

In de woonruimte staat een televisie met de meeste Belgische, Nederlandse, Engelse, ... zenders.

 

In alle ruimtes in het hoofdhuis is er airconditioning aanwezig, behalve in de badkamers.

Appartement

Het appartement heeft twee identieke kamers, een badkamer met een ligbad en een gezellige kleinere living, met een kitchenette.

 

Via de living heb je direct toegang tot het (privé)terras aan de achterzijde van de finca.

 

In de keuken is er een koelkast, microgolfoven, koffiezetapparaat, broodrooster.

De locatie

De finca ligt volledig afgelegen, dichtbij de urbanizacion La Alqueria, in Alhaurín de la Torre, een gemeente met een kleine 40.000 inwoners.

Op tien minuutjes rijden vind je zowel het centrum van Alhaurín de la Torre als dat van Alhaurín el Grande, met vele winkels en restaurants. In een straal van 20 km vind je nog tal van shoppingcentra, restaurants en grootwarenhuizen. Woensdag is er markt in Alhaurín de la Torre en donderdag in Alhaurín el Grande.

De finca ligt in de Eagle Valley en heeft een prachtig uitzicht op de Montes de Málaga, en bij helder weer ook op de haven van Málaga en zelfs op de hoogste toppen van de Sierra Nevada.

Luchthaven: 15km

Strand: 15km

Málaga-centrum: 20km

Torremolinos: 20km Benalmádena: 25km

Mijas: 30km

Antequera-El Torcal: 55km

Marbella: 55km

Ronda: 80km

El Chorro: 80km

Nerja: 80km

Gibraltar: 125km

Granada: 135km

Córdoba: 165km

Sevilla: 220km

Het klimaat

Alhaurín de la Torre heeft net als de andere plaatsen in de Costa del Sol een mediterraan klimaat, waarbij het 's zomers warm en droog is en in de winter zeer mild en wat natter is. Hier heb je een gemiddelde van maar liefst 320 zonnige dagen per jaar. Zelfs in de winter regent het zelden en ligt de temperatuur gemiddeld nog tussen de 15 en 19 graden. De omringende bergen houden de koude winden tegen.

bottom of page